Wednesday, April 23, 2014

Si Magic Peppermint Ginger Plus

,
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..

AlhamdulilLah diberi kesempatan untuk menulis. Malam ini saya tidak mahu tulis panjang2 sangat. Saya masih lagi dalam fasa rehat untuk tenangkan migrain yang masih belum hilang..

(Eh..jual Shaklee..makan Shaklee pun blh migrain jugak?! Ye dik..selagi namanya hamba Allah kalau Allah nak uji dengan sakit..jangankan distributor Shaklee, tokei Shaklee si orang putih tu pun Dia boleh bagi tau..Anggap saja ujian dan penghapus dosa..kita dah cuba menjaga diri sebaiknya..selebihnya terpulang lah pada Allah..ingat, Allah tak perlukan sebab pun untuk datangkan atau hilangkan sakit kan??!!)

Ok..malam ni saya nak share sikit lah..banyak kali dah saya share di facebook..tapi saya share lagi di sini pasal Si Magic Peppermint Ginger Plus..Ini nama rekaan saja, yang magic tu hakikatnya datang dari Allah juga ;-)


Si Peppermint Ginger Plus ni sebenarnya gabungan halia & mint. Lepas beranak no 3 (Uwais) barulah saya terdetik nak cuba si pil halia - mint ni. Secara teorinya, halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina (Mint) pulak membantu menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Ok..senang cerita, gabungan halia-mint ni memang terbaiklah untuk orang banyak angin macam saya. Kalau perut selalu senak, kembung dan badan rasa melayang2 sebab banyak sangat angin tu kan, memanglah patut ambik Si Magic Peppermint Ginger Plus.

Kenapa pulak saya panggil Si Magic? Hehe..sebabnya pil halia-mint ni suka main magic aka silap mata..bila saya makan, baby Uwais tak nangis melalak..tapi..kalau hari saya tak makan? Eh, boleh tahan jugaklah baby Uwais menangis..

Ok, yang bes lagi..junior saya yang makan Peppermint Ginger Plus ni pun cakap yang sama..See, tak ke magic tu hiihihi..

Yang sebenarnya, mak-mak ni banyak angin kan..so bila dah ambik gabungan halia & mint ni memang lah angin pun takut nak dekat..Angin keje cari jalan nak keluar aje ..tak boleh ikut mulut, kluar kat bawah..baby pun happy, pasal perut tak kembung ..bila perut x kembung, xde angin..apa lagi yang nak baby tangiskan? Nangis nak susu je lah jawabnya

So, pada siapa-siapa yang baby selalu kembung perut tu..tepuk dada, tanya diri sendiri "Aku kah sebenarnya yang banyak angin itu?"..Hehe, kalau jawapannya ya, pandai-pandailah kita cari solusinya ya..

Yang di atas ni saya share sekadar pengalaman saya shj...Baby tak nangis, Ibu happy..Bila Ibu happy, semua org happy..ye ke idok?

tata~~

Kak migrain nak tidur ;-)


0 comments to “Si Magic Peppermint Ginger Plus”

Post a Comment