Tuesday, February 11, 2014

Kisah Kak E & Set Hamil

,
ASSALAMUALAIKUM, G MORNING :))

Pagi ni saya nak cerita sikit pasal senior saya yg ambik set hamil sejak bulan Jan lepas dr saya.

Bulan lepas, secara tak sengaja terjumpa senior ni masa ziarah makcik di Kuala Terengganu. Dulu kakak ni senior sy di sekolah, sekrg kami dh jadi satu keluarga sbb suaminya sepupu dgn suami sy..

Alkisahnya, bila berjumpa, saya terus tanya dia apa khabar (sbb dulu ms order set mgandung dia bgtau alahan nya teruk sket) dan secara kelazimannya bila berjumpa org sy jarang sekali buka cerita psl shaklee (atau apa2 cerita berunsur bisnes), pasalnya sy sgt pemalu walaupun nampak mcm x berapa malu hihihi..senang kata, mmg betullah kata2 org putih, dont judge the book by its cover tu 
 Saya pun tak suka byk ckp psl bisnes bila jumpa org, takut org bosan n malas nk jumpa saya lg sbb asyik membebel psl shaklee manjang huhu


Kakak ni bgtau dia sihat..dan yg plg sy xleh lupa ayat dia.."eh, memang lepas makan set shaklee yang kak E order tu mmg rasa lain lah..memang lh tak hilang 100% alahan tu, tapi memang kurang dh alahan dan memang tak de letih mcm sebelum tu.." (ni ayatnya lebih kurang beginilah bunyinya..sangat testimoni kannn)

Saya sengih & diam sj, dan tak komen banyak psl shaklee..(sbnrnya saya jd malu bila dia puji shaklee gitu seolah2 seperti sy je yg jd pengasas Shaklee)..tambah kak E lagi kawannya di sekolah pun ambik shaklee utk pregnancy dan alami perkara yg sama mcm dia.

Masa duduk di meja makan pun dia sebut2 lagi pasal shaklee depan saudara yg lain, sy mcm tadi, sengih je hahaaha x kata apa..sbb sy jd malu tiba2 ..tapi dalam hati punyalah suka sbb dapat bantu permudahkan urusan org lain dgn izin Allah.. dan satu lg suka sbb kak E happy guna shaklee hihi

Pemalu kan ai..nampak tak di situ huhuhuhu

ok, untuk info semua kak E ambik 4 supplement di bawah, Vitalea, B Kompleks, Vit C dan Ostematrix..kak E msh di 1st trimester pregnancy.. ramai yg dh cuba set hamil ni dan rs kesan positif. Pengalaman sy sdiri plak guna set hamil Shaklee pd thn lpas, kurang sgt stretch mark berbanding 2 pengalaman mengandung anak 1st n 2nd lepas. Dan jarang sgt kene simpul biawak tidak mcm selalu waktu hamil selalu kena especially masa tgh tidur.


Kalau berminat nak tau lebih lanjut jgn segan, jgn silu tanya saya , w.app di no di bawah ya ;)

sekian cerita Shaklee dr saya..bertemu lagi di suatu masa yang lain..
buah manggis, buah pala..ke pasar payang memborong kain..

babaii~~







2 comments:

  1. kalo berminat nak contact pn junainah or kak E? hihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi..eh Kak ainul sharazad laaaa...mesti dtg buat inspection tu huhuuuhuhu ;ppp

      Delete