Wednesday, December 18, 2013

Berpantang dengan Shaklee

,
Assalamualaikum dan Salam sejahteraBanyak2 set yang ada dalam Shaklee, Set Berpantang ni antara yang paling saya suka rekemen pada orang lain. Sebab apa??


  • Set Berpantang Shaklee sesuai utuk ibu yang melahirkan secara normal atau pembedahan.
  • Set Berpantang Shaklee boleh diambil terus sejurus selepas melahirkan bayi, tanpa bimbang risiko jaundice anak melarat (sekiranya bayi ada jaundice) kerana set berpantang Shaklee tak panas untuk ibu juga bayi. Tidak seperti pengamalan jamu, biasanya Doktor dn jururawat akan menasihatkan ibu untuk berhenti ambil jamu buat sementara waktu kecuali setelah anak betul betul bebas jaundice
  • Set Berpantang Shaklee tidak memberi kesan sampingan yang negatif pada anak seperti cirit birit (juga sebab tak panas)
  • Set Berpantang Shaklee dengan izinNya membantu para ibu mendapatkan kesihatan yang baik dalam tempoh berpantang. Meringankan beban ibu yang baru shj melahirkan untuk menjaga kesihatan diri dan bayi. Juga dapat mengelakkan para ibu mengalami gangguan tekanan perasaan dan meroyan. Vitalea sebagai multivitamin membantu membekalkan tenaga kpd para ibu, manakala pengambilan b-kompleks membantu mengelakkan tekanan dan kemurungan.
  • Sesetengah pantang (pantang Melayu) melarang para ibu untuk memakan buah-buahan yang masam terutamanya seperti buah oren dan limau (yang sebetulnya baik untuk penyembuhan luka) semasa tempoh berpantang kerana takut urat badan sejuk dsb. Pengambilan buah-buah ini boleh diganti dengan pengambilan vitamin C Sustained Release 500mg+ , yang mana satu tablet bersamaan dengan 7 biji oren. InshaAllah penjaga ibu & bayi (biasanya si nenek) tidak tahu mengenai hal ini melainkan mereka pun ahli Shaklee hehe.
  • Set berpantang Shaklee turut membantu penyusuan ibu-bayi. Bila badan ibu dalam keadaan sihat dan adanya konsep supply-demand dalam kaedah penyusuan, inshaAllah lebih banyak susu yang akan dihasilkan. Utk kesan optimum penyusuan, biasanya ibu turut disarankan mengambil ESP sebagai sumber tenaga dan turut menggalakkan penyusuan (Optional).

Jom kita tengok apakah kelebihan setiap satu supplement dalam Set Berpantang ni ( Vitalea, Vitamin C, Zinc dan B Kompleks) ?Vita-lea, multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina memberi tenaga pada kadar segera dan sangat membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa berpantang.
Ia mempunyai imbangan nutrisi lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masalah anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga gula rendah.
B-complex, mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.
Vitamin C Sustained Release 500mg,  mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjar adrenal mengawal penghasilan hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkatkan peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.
Zinc meningkatkan rasa makanan dan deria bau, mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang serta menyembuhkan luka akibat bersalin dan pembedahan.
Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Set Berpantang Shaklee? Atau ingin mendapatkan nya secara set lengkap atau set mini bajet (tempoh 40 hari shj)? Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut.Segala pertanyaan akan dilayan dengan hati yang riang ;-)
Junainah Muda, 019-3559426

0 comments to “Berpantang dengan Shaklee ”

Post a Comment