Tuesday, November 19, 2013

My Pregnancy Journey @ week 30

,
Assalamualaikum & Selamatttt belaka =)

Alhamdulillah dh masuk minggu ke 30 pregnancy..Dh msk trimester ke 3..tinggal beberapa minggu saja lagi untuk tunggu saat nak deliver plak..Secara jujurnya, rasa takuttttt masih ada, walaupun dah 2 kali beranak secara normal sebelum ni..Bukan apa, masa mengandung yang ke 2 dulu agak ngeri sikit pengalamannya berbanding yang pertama..Sampai sekarang fobia tu masih ada hehe..

Kalau menurut Babycenter.com sepatutnya adik baby @ 30 weeks dh sebesar saiz buah kobis..hehe, rasa dh ketat perut ni, br sebesar kobis..belum sebesar buah labu lagi ni hihihi..



AlhamdulilLah walaupun memang jd kebiasaan ibu mengandung ni dh start sakit punggung-kaki-pinggang semua, lagi2 dh hujung2 pregnancy ni..tp Allah mudahkan dengan anak2 yang makin lama, makin kurang ragam nya..Zahra dan Humaira selalu cium perut ibu, nak cium adik baby katanya..bercakap dgn adik baby, dah tanya makan ke belum..berebut2 nak jaga bila adik baby keluar nanti..AlhamdulilLah, walaupun penat sikit, tp bila tengok kakak2nya yg baik tu rasa lega lah jugak..Harap2 bila adik baby keluar nanti, kita semua gembira dan happy sambut orang baru InshaAllah =)

Dari segi pemakanan, selain ambik supplement Shaklee, makan jugak makanan sunnah walaupun x banyak harap2 bawa berkat pd kandungan. Sekarang ni selain makan madu, suka pulak minum jus delima yang pati. Mmg masam sket tapi sedap juga rasa dia. Ada orang kata elok untuk elak baby jaundice..Bila google pun banyak khasiat buah delima untuk ibu hamil..


InshaAllah beberapa minggu saja lagi..harap Allah mudahkan semuanya, dan adik baby nnt lahir sihat walafiat fizikal n mental, comel, seorg yg diredhai Allah setiap masa, jd anak soleh solehah penyejuk hati ibu ayah, kawan setia pd kakak2 Zahra & Humaira..Ameen.



0 comments to “My Pregnancy Journey @ week 30”

Post a Comment