Tuesday, October 18, 2011

,
Assalamualaikum, hi..

Hari ni dh msk hari ke 4 kami di crystal crown hotel @petaling jaya. My husband was attending API course for 1 week, that's y we r here.

siang2 hari, tinggal lah kami bertiga dlm bilik. hari ni we 3 skipped breakfast sbb terbangun lewat!! huhuhuhu..breakfast dr 6 30 to 930 kalo x silap..tapi td bangun2 dh 938. mm dh x sempat, nk kejutkan budak2 lagi...nampaknya, makan aje lh apa yg ada dlm bilik ni huhuhuhu..atau pun boleh jugak order (tp mahal , aku x suka, rs mcm x berbaloi).. ataupun, jom anak2ku jalan2 cari makan dgn ibu?! (naik taxi, nk drive x brani, xbwk car seat)

bcerita ttg anak2, zahra anak yg sulung ni skrg dh pun 3y+. kalo xde aral mlintang, by nex year dh blh masuk tadika. sbnrnya kami ibu-ayah nk hantar masa umurnya 5 y, sbb my husband rasa she is too young to go to school @ age of 4. n my husband pun takut kalo die tpaksa ponteng evrytime we need to go outstn. see, berdisiplin abis my husband ni haha, bg aku ok je kalo umur 4y,5y tu kdg2 skip kelas kalo ada hal. tapi, zahra ni lately asek sebut je nak pegi sekolah, nak kawan2 katanya..ye lah slama ni die duduk je di rumah dgn ibunya ni..ada lah 2,3 org kwn2 depan rumah ni..mungkin die dh bosan dgn sikitnya org di rumah (ataupun dh bosan tgk muka ibu hehehe, harap2 x lah)...so, baru2 ni dlm sminggu yg lepas, sibuk aku g cari skolah utk dia, kalo blh nak yg islamik tp leisure sket (i mean, got co-cu activities also) tadika di terengganu ni so far x lah begitu banyak n meriah macam di KL, or bandar2 besar..so, byk kali pusing jugak nk mencari yg sesuai...so far, PASTI sdg duduk di ranking teratas skrg ni..cuma nak kene g skolah by 730 (tadika lain mostly 8 am)...x awal sgt ker???

si humaira ni plak, dh msk 8 bulan 2 hari yg lepas..happy 8 months adik!!! keje dia menangis aje bila ibu tinggal hehehhehe..sbb humaira terlalu syang pd ibu ke ?! hehe, jgn mcm tu dik, ayah pun syg pd adik, u have to trust him too ok. ibu doakan adik jgn nangis2 lagi ok pasal ibu banyak keje yg nak buat n ibu pun ada mslh2 tertentu yg hrp adik blh faham..sama2 lah kita faham keadaan masing2 ya dik..apapun, i still n always love u humaira. humaira ni budaknya vr tangkas n i think she's smart too! mcm kakak zahra , kakak pun pandai..humaira pun dh mula nak memanjat2..insyaAllah, x lama dh tu, nnt blh dh berjalan..ibu belikan first steps walker utk adik..main sama2 dgn kakak orite! ibu suka sgt vtech punya product, nnt kalo dh x guna kita blh jual blk. aku suka sgt beli toys ni, sbb die so colorful n attractive , kalo aku byk duit, maunye keje beli toys aje, tp sebab duit pun kjap ade, kjap xde xde je, so kene berwaspada jugak time2 nak beli tu ehehe..xpe lah, bersyukur aje lah dgn apa yg ada, org lain jauh lebih susah..kitorg ni xde pun susah, makan cukup, pakai cukup, rumah ada, kete ada..alhamduliLlah :)

itu lah je dulu tulis tulis utk hari ni..bestnya duduk hotel ni, x yah masak2 hahaha..boleh lah nak blogging ker ape ke. harapan ibu utk zahra n humaira, smg anak2 ibu sentiasa bahagia di dunia n akhirat..dn ibu n ayah pun nak tumpang bahgaia skali...ameen

oritessss, itu saje..tatas titis tutus...c u soon!

0 comments to “ ”

Post a Comment