Monday, May 2, 2011

Today is Monday

,
Assalamualaikum & Hi

Happy Labor's Day to everyone! But, we didn’t celebrate it here, bcos both labors @ this home need to work on the Labor's Day hehehe..my husband involved in his plant shutdown - 7 days/week- for nearly 2 months maaa..penat tu..and me, mcm bese la, no off day for a house maid like me.. it’s ok, I don’t mind punnn =))

AlhamdulilLah, I x sambung tido after subuh..pagi2 lagi dh mengadap laptop, ms yg paling sesuai sbb ms ni both darlings tgh lena dibuai mimpi..so bibik ni boleh layan internet kjap tanpa sbrg gangguan..Hari ni, I manage to cook beef rendang..sbb dlm fridge ada daun kunyit + daun limau purut..plus, asek terngiang2 perkataan rendang dlm kepala semenjak dua menjak ni, so ok lah kita buat rendang..=)

Resipi, I guna je resipi kat belakang paket serbuk rendang adabi tu..Hasilnya, jd lah rendang mcm kat bawah ni..bagi I ok lah rasa dia boleh tahan, tp kalo lg pedas, lg bes..tapi husband x suka sgt pedas2, and dia kata ni sedap, so rasanya ok lah tu..i buat banyak sket, yg lebih blh reheat esok..



oklah, dah mengantuk, sume org dh tido except me..it's time to chow..last but not least, Zahra n humaira on camera..sorila, Zahra ni asek pakai baju sama jer..fav t katakan..=)




0 comments to “Today is Monday”

Post a Comment